Senior Privileges
Door: Tom
Blijf op de hoogte en volg Tom
23 September 2007 | Verenigde Staten, Montverde
In je laatste jaar op de middelbare school in de Verenigde Staten word je gezien als een voorbeeld. Wij, Seniors, moeten ons gedragen en de rest van de school laten zien dat we met zijn brave, lieve, leuke jongens en meisjes zijn en hoe geweldig het is als de andere leerlingen straks ook grote, brave kinderen zijn. Blijkbaar gelooft men hier nog in dat soort mythes. Gelukkig krijgen we wat terug voor dit gedrag. Dat wat we terug krijgen zijn de senior privileges. Ik zal er eentje noemen. Voor iedere maaltijd is er hier een gigantische rij voor de Dining Hall. Per minuut worden vijf jongens en vijf binnengelaten. Als je pech hebt, sta je een kwartier te wachten in de 38 graden Celsius hier. Dit is nu voorbij. De Seniors hebben namelijk hun eigen lijn en mogen direct naar binnen. Verder mogen we nog wat dingen, maar die ben ik vergeten. Ik weiger op te letten als die geflipte mevrouw Tortura haar mond opendoet.
Mevrouw Tortura is een vrouw van zo’n vijftig jaar. Ze heeft kort grijs haar en een uitstraling alsof ze je ieder moment van school kan sturen. Als ze praat, nouja ze praat eigenlijk niet, ze schreeuwt altijd, dan gaat het altijd over alles wat de leerlingen verkeerd doen. Uit de toon van haar stem kun je opmaken dat mevrouw Tortura alle leerlingen ziet als een groep slecht afgerichte honden. Wij hebben geen fatsoen; kunnen geen verantwoordelijkheid nemen en luisteren nooit naar leraren. Jullie begrijpen dat haar praatjes enigszins vermoeiend zijn.
Net zo vermoeiend, maar een stuk leuker was ons voetbaltoernooi dat we dit weekend hadden. De beste vier teams van de staat Florida namen deel. Tot twee weken terug waren wij als eerste gerankt, maar door onze enige nederlaag waren we gezakt naar plaats 3. Nou, dat hebben we even rechtgezet. De nummer 4 van de staat speelden we met 6-0 weg en we namen wraak op het team waar we eerder van verloren met 3-1. Als assistent coach had ik de eer om de MVP te kiezen en ik heb gekozen voor Diego, een van onze vier aanvoerders. We hebben hier vier aanvoerders. Dat is een gekke high school regel. Diego was gewoon briljant op het middenveld. Hij gaf een assist en scoorde in de finale. Ook won hij ieder kopduel op het middenveld.
Qua school denk ik dat ik alles maar iets uitdagender ga maken. Je leert hier wel wat, maar alles is uit je hoofd leren. Met puur memoriseren halen mensen hier hoge cijfers. Vandaar dat ik nog een extra AP vak ga volgen. Het plan is om European History te doen , maar de school moet alles nog goedkeuren. Dan wil ik in mei of juni ook nog wat staatsexamens zonder lessen doen. Ik zat te denken aan Latin: Vergil’s Aeneid (lekker gemakkelijk (A)) en de andere vakken moet ik nog goed bekijken om een keuze te maken. Ik doe deze vakken om wat credits extra te hebben en in Nederland bewijs te hebben dat ik wat heb gedaan dit jaar. Een andere reden is dat ik waarschijnlijk na in Rotterdam (of Amsterdam) mijn studie heb afgerond een jaar naar een Amerikaanse topuniversiteit wil. Vanwege die laatste reden moet ik gewoon zorgen dat ik hier het hoogst mogelijk gemiddelde met het moeilijkste vakkenpakket heb. Dat is wel een klein uitdaginkje.
Tot slot wil ik nog opmerken hoe ongelooflijk gefrustreerd ik ben over het gemak waarmee je hier je rijbewijs kan halen. Vanaf 15 jaar kan je dat papiertje hebben, maar dan moeten je ouders altijd bij je in de auto zitten en vanaf 16 mag je zelf rijden. Oftewel iedere dag komen Day Students van 1 meter 50 aanzetten in de meest belachelijk grote SUV’s, of een Mustang of een andere mooie auto. Ik heb maar besloten dat ik lessen ga nemen hier. Hier kan ik namelijk veel moeilijk iemand overrijden in het verkeer, omdat het overzichtelijker is. Voor mij lijkt het me verstandig gemakkelijk te beginnen.
Dan nog mijn adres voor mensen die daarna vroegen en graag een kaart of een brief wilden sturen:
Montverde Academy
17235 Seventh Street
Montverde Florida 34756
Binnenkort kan ik doordeweeks ook gemakkelijker gebeld worden, maar dan moet je maar vragen naar het nummer van de dorms. Ik spreek jullie weer!
Tom
Tom
P.S Foto’s van Bambi en heel wat anderen staan op http://tommiejf.hyves.nl
23 September 2007 - 21:16
Arjen:
Mooi verhaaltje weer :)! Ik zou zeggen veel succes met het extra vak ;)! Maaruh, ik heb je adres. Als ik wat leuks heb stuur ik het op :)!
Groeten,
Arjen -
23 September 2007 - 23:29
Daan:
Haa Tom
Volgende keer weer een belachelijk bambi verhaaltje erbij :D
Wederom leuk verhaal. Ik hoop voor je dat luiheid en gemakzucht je ondernemingsdrang en ambitie niet overnemen.
lateerr
Daan -
24 September 2007 - 08:01
Auke:
hee koning, ziet er goed uit hoor, t enige risico in florida (is mij verteld door wat doorgedraaide engelsen hier) dat er veel puerto ricoiaantse (ofzoiets) dames rondlopen die je erg kunnen afleiden als je auto aan t rijden bent, het is dan ook aan te raden om 1 oog af te dekken tijdens het rijden!!Veel plezier daar nog en succes met al je uitdagingen, ik ga ze hier ook maar eens zoeken:P groet auke -
26 September 2007 - 15:24
Brian:
heey tom,
leuk dat je weer wat van je laat hore, hopelijk kun je ook wat "uitdagingen" nemen daar, je bent der nu toch, dus kijke wat der uittehalen is niet:P.. maar heeft dat zin dan? dat je daar je rijbewijs gaat hale, omdat je met leeftijd verschil zit, of kan je hem dan ook zo in nederland omzette, mja.. die dure auto's zijn daar toch ook wel stuk goedkoper.. nja.. laat maar keer hore as je daar kan lessen. is kenia ook een bijnaam?? of heet die jonge echt zo.. denk bijnaam toch. nja ik ga weer van je horen.
groeten
brian