Vrienden
Door: Tom
Blijf op de hoogte en volg Tom
24 Februari 2008 | Verenigde Staten, Montverde
Dit besef deed me realiseren dat ik na 31 mei, Graduation Day, nog maar heel weinig mensen terug ga zien. Ik heb de hele school uitgenodigd naar Nederland te komen, zodat ze enkele vrijheden van het Nederlandse uitgaansleven konden ondergaan, maar ik weet heel goed dat slechts een paar mensen daadwerkelijk op die uitnodiging in zullen gaan en me op zullen zoeken. Tegelijkertijd kan ik naar Mexico, Barcelona, Colombia, Argentinie, Brazilie, Boston en naar meerdere mensen in Florida. Mijn enige zekerheid is echter dat ik naar Hannover afreis om Bambi weer te zien deze zomer.
Vriendschap bestaat in verschillende niveaus. Je hebt vrienden waarmee je lacht, waarmee je huilt en vrienden die je absoluut vertrouwt. Sinds de tweede klas van het Erasmus, is Auke Jelle mijn allerbeste vriend geweest. Ik spreek hem nu nog regelmatig, te weinig echter, maar we weten dat het altijd goed is als we praten.
In mijn tijd hier heb ik voornamelijk vrienden gemaakt met wie ik me op mijn gemak voel en met wie ik lach. Ron is een held vanwege zijn onhandigheid en zijn kracht in het relativeren van zijn eigen overgewicht. Max was briljant, omdat ie zo gek als een deur is. Christer, Chira, Guilherme en Diego zijn voetbaljongens op wie ik altijd kan rekenen en ze hebben allemaal een fraai gevoel voor humor. David is een gestoorde Starwarsfreak en Alexandre is zo dom dat hij, dit is geen grap, zijn eigen naam misspelt. Tot slot is er nog Camilo. Camilo is mijn kleine broertje hier. Stuk voor stuk maken die jongens dat ik me thuis voel hier in Montverde.
De drie mensen waar ik nu veel mee uithang zijn Punya, Nic en Amirah. Punya en Amirah zijn twee meisjes die allebei gigantisch slim zijn. Punya is gewoonweg briljant. Ze is de slimste leeftijdsgenoot die ik ooit heb ontmoet. Vergeleken met haar ben ik een gemiddelde HAVO-leerling. Nic is een triatleet die echt een beest is in rennen en zwemmen. (5 kilometer in 17 minuut 30!) Hij komt uit Florida en is echt belachelijk grappig. Amirah is slim in haar eigen manier. Ze is een schrijfster en beheerst het Engels echt perfect.
Met de laatste drie heb ik ook vandaag weer off campus gerelaxed en ik besef eigenlijk nu pas dat ik die mensen echt gigantisch mag. Het is gek om tegelijkertijd te beseffen dat ik die mensen over drie en halve maand misschien nooit meer ga zien. Op hetzelfde moment heb ik dan het besef dat ik over twaalf dagen terug ga naar Nederland en vind ik het supertof iedereen dan weer terug te zien.
Ik denk dat ik het dilemma van een exchange student ontdekt heb. Het enige nadeel dat een ervaring als een jaar Amerika met zich meebrengt, is dat er een extra keer afscheid van mensen genomen moet worden.
Over drie-en-halve maand zal ik met tranen in mijn ogen Ron een knuffel en 2 dollar (voor een McChicken) geven, wetende dat Ron op weg gaat naar een leven dat eindigt voor zijn veertigste levensjaar. Ik ga Amerika missen.
24 Februari 2008 - 09:16
Brian:
heey tom,
een begrijpelijk dilema. maar ik denk dan, gelukkig bestaat er ook nog zoiets als mail, en kun je wel contact houden. een goeide 3 enhalve maand! en dan zien we je hier wel weer keertje:D..
groeten,
brian -
27 Februari 2008 - 02:10
Joey:
ey bud,
ik ken het gevoel, want ervaar dat hier precies hetzelfde, vooral nu honkbal is begonnen en we met het team bijna meer tijd door brengen dan met mun familie. wat ik toen ook besefte is dat de vrienden die ik hier heb, die situatie is voor een groot deel zo goed omdat je nog in die eerste paar fases zit van vrienden, zoals in de brugklas waar je nieuwe mensen leert kennen, in het begin is het allemaal nieuw en kowl, maar na een tijdje als mensen veranderen zoals iedereen doet, en je je vrienden in steeds meer verschillende situaties ziet, is het precies hetzelfde als thuis waar je eindigd met maar een enkele echte vriend en een grote groep mensen om lol mee te hebben. dit besef maakt het voor mij een stuk makkelijker om strax hier weer weg te gaan. maar om niet te ver af te dralen, jah het is iid kut te beseffen dat je deze mensen waarschijnlijk nooit terug zult zien, omdat je nu een erg goeie tijd hebt haha. hey ik spreek je snel op de mail wel, na de 28e, hoop snel wat te horen over de huizen. rustig aan boy en alsje wat nodig hebt sms me aight.
joey -
27 Februari 2008 - 22:52
Mini Eshuis:
Heey Tom
Voor het eerst dat ik reageer, maar heel vaak heb ik al stilletjes van je berichten genoten.Nu een reactie omdat ik het zo byzonder vindt hoe je kunt reflecteren op je eigen situatie.En zeker op het thema vrienden, als het ergens om gaat in het leven is het daar wel om!!
En ik geniet ook van de reactie van Joey!
Jongens ik wens jullie allebei alle goeds en heel veel liefs van
jullie ouwe gymjuffie!!!
15 Maart 2008 - 00:32
Amirah:
I'm still not sure how comfortable I am with this publication through blogging, but I finally got this entire article as neatly translated as I could--
life will always be this. It's not just high school/exchange students/seniors--it's everywhere. Really the only comforting thing is we have many more means of keeping in touch now. I know I regret our timing of becoming friends, but I do not regret our friendship.
there's a lame saying floating around talking about how it's better to have loved and lost, than to have never loved at all. It's obviously wrong, because you do not lose love until you decide to let it go...so just love and remember? =).
d asjdnkaslndkasndflaksdm! GAHHHH