Best Man!
Door: Tom
Blijf op de hoogte en volg Tom
09 Oktober 2007 | Verenigde Staten, Montverde
Dit weekend heb ik een heerlijk lang weekend gehad met een halve dag op vrijdag en maandag ook vrij. Tussendoor twee voetbalwedstrijden gehad en beide simpel gewonnen. Nog een kleine maand en dan strijden we om het Staatskampioenschap. Ons record totnutoe is 16 overwinning en één nederlaag. Echter dit weekend deed dat er allemaal niet zoveel toe, iets anders deed mij het hele weekend glimlachen. Ik zal het uitleggen.
Tijdens de warming-up voor onze tweede wedstrijd was ik zoals gewoonlijk Dan aan het inschieten. Ik was aardig op dreef en Dan dook alle kanten op. Na een minuut of vijf kwam Dan met zijn kop vol modder (zowaar een nat veld!) naar me toe en zei dat hij een belangrijke mededeling had. ´Tom, Kirsten and I are getting married.´ Tja, wat zeg je dan met in je achterhoofd dat zijn vriendin een lelijk, irritant, dom meisje is. ´Uhmm, well congratulations Dan! When are you going to get married?’ ‘ We are planning to get married after Graduation Day, at the end of the school year. I have another question Tom: Would you like to be my best man?’
Nou de moraal van het verhaal is dat ik begin juni een bruiloft heb hier in Florida en dat ik daar de eerste getuige ben van Dan. Ik ben dan nog steeds 17 dus ik heb geen idee of dat wel legaal is, maar dat is mijn pakkiean niet. Ik ben namelijk niet zo maf dat ik wil trouwen met een meisje dat ik ruim een maand ken zodra we allebei achttien zijn. Het hele voetbalteam, inclusief coach, lacht Dan echt gigantisch uit. Ik vermoedde al dat er iets mis toen ik hem in de bus een brief zag schrijven aan Kirsten. ‘Dear Kirsten, ever since I came to Florida you have given me the feeling that I am loved. Ever since the day I met you I love you…..’
Ik begon hierover te dollen met coach natuurlijk. Die vertelde me dat Kirsten vorig jaar drie jongens uit het voetbalteam had gedate en dat hij dacht dat het binnenkort wel over zou zijn. Haha niet dus! Ach ik houd erover op nu. Misschien ligt het wel aan mij dat ik gewoon niet kan begrijpen hoe je al kan trouwen op je 18e . Zou goed kunnen.
Ondertussen heb ik mijn application process hier in werking gezet. De universiteiten die me totnutoe het meeste aanspreken zijn New York University and Boston University. Beide zijn zeer goed en staan bekend om een goed International Business programma. Ook kan ik er French volgen. Verder kan ik bij beide voetbal spelen en bestaat er een kans dat ik bij Boston een voetbalbeurs krijg. Dan wordt alles vier jaar lang voor me betaald zolang ik maar blijf voetballen in het team. Met alles bedoel ik boeken, studie, huis op de campus en zelfs eten. Je schijnt dan een creditcard te krijgen waarmee je kan betalen in alle restaurants op campus. Zo’n beurs is alleen echt wel nodig, want beide universiteiten kosten per jaar tussen 50 en 60000 dollar.
Voorlopig wil ik in de VS blijven als ik een scholarship kan versieren (en het liefst een op basis van academics of een combinatie van academics en soccer) en mocht dat niet lukken dan ga ik waarschijnlijk IBA in Rotterdam doen.
Bedankt voor jullie reacties en ik mail met de meesten van jullie weer!
P.S Ik heb Bambi uitgenodigd met mij mee te feesten in de kerstvakantie. ;)
P.S 2 Mijn excuses voor het drie keer plaatsen van het bericht
Bedankt voor jullie reacties en ik mail met de meesten van jullie weer!
P.S Ik heb Bambi uitgenodigd met mij mee te feesten in de kerstvakantie. ;)
P.S 2 Mijn excuses voor het drie keer plaatsen van het bericht
09 Oktober 2007 - 08:59
Daan:
My god, Tom,
Ik lach me de pleuris hier.
Zit je daar met allemaal buitenlanders, doen die lui ook net zo maf als al die Amerikanen.
In ieder geval gefeliciteerd met het worden van de Best Man.
Ook vet dat je gaat voor een scholarship daar. Als je dat zou lukken zou dat erg knap zijn als 'buitenlander'!
Veel succes en we spreken elkaar vast snel.
Lateerr
Daan -
10 Oktober 2007 - 14:22
Arjen :
Hahahah, supermooi :)! Stelletje idiote Amerikanen daar :P...maarjah gewoon ff afwachten of het wel wettelijk kan.....trouwens....wel lachen dat je blijft orienteren op een vervolg daar :)...zou wel hartstikke mooi zijn....met beurs natuurlijk helemaal...zodat je niet zoveel munten hoeft te lappen....en dan zou het mooi zijn als je het op academische gronden krijgt :), want dan ben je niet afhankelijk van een voetbalteam, waar je continue je best voor moet doen ;)!....maar goed....ik ga zo maar eens naar Vindi :P....spreek je dit weekend wel weer ;)!
Groeten,
Arjen -
10 Oktober 2007 - 16:06
Melvin:
Hé man!
Hehe, goed verhaal. Ik lees ze overigens altijd met veel plezier! Diep respect ook dat je in zo'n idioot land ook nog durft te gaan studeren... Maar ze kunnen ook wel wat intelligente mensen gebruiken ;) Ik hoop voor je dat 't lukt!
Met diep medeleven over je vermeende alcoholgebrek verblijf ik..,
Laters! ;)
Melvin. -
11 Oktober 2007 - 10:11
Wim Goos:
Hallo Tom,
Hier eindelijk een reactie van mij het heeft even geduurd maar toch.
Ik lees jou verhalen elke keer met veel plezier en daaruit blijkt dat jij het uitstekend naar je zin hebt, en vooral op het gebied van sporten wat mij zeker aanspreekt.
Wist je trouwens al dat Alves maar liefst 7 keer heeft gescoord tegen jou cluppie, maar wat nog erger is FCT ligt eruit in zowel de uefa cup als in de beker, maar goed er zijn ergere dingen.
Wat het tennissen betreft, begin deze week met het winterseizoen jou groep bestaat nu uit Jantien, Merel, Liza, Stephanie, Jennieke, Bram, Jesse, Bas en Gijs.
Ook zijn de teams bekend voor aankomend zomer maar daar kom ik later wel op terug.
Wens je in ieder geval veel plezier in de states, ik hoorde dat jou ouders en Gijs binnenkort komen dus dat zal wel lukken.
Mvg. Wim Goos
11 Oktober 2007 - 14:54
Vincent:
Koning!
Wat een briljante verhalen! Goede zaak dat het op je campus louter een groot lach orgie is. Studeren in de V.S.met een scholarship staat zeker ook goed op je C.V.!haha hou ons op de hoogte van je keizer verhalen,
groeten,
Vincent -
27 November 2007 - 14:00
René:
Hey,
Weet jij hoe ik aan een voetbalbeurs kan komen vanuit Nederland. Ik voetbal hier hoofdklasse senioren als keeper.
Ik kan nergens wat vinden, misschien kan jij me helpen
email:renejonker85@hotmail.com
groet René